Van Bakel Transport

Nieuws

Sinds half 2023 opereren wij vanuit ons nieuwe bedrijfspand.

Het kantoor is voortaan gesplitst van de bedrijfshal en we hebben nu de beschikking over 2 kantoorruimtes een archiefruimte, een grote kantine en een chauffeursverblijf met douchemogelijkheid.

De bedrijfshal is fonkelnieuw. Voorzien van 8 overheaddeuren, magazijn en werkruimte en daarnaast een vrije vloer van 950m2. Het dak is voorzien van zonnepanelen, zodat wij zelfvoorzienend zijn. De elektrische meeneemheftrucks draaien 100% op zonnestroom. Ook vangen we het hemelwater op in een tank van 15.000 liter. Hiermee worden onze vrachtauto’s gewassen en de toiletten doorgespoeld.

Eind september wordt het terrein opnieuw geasfalteerd, zodat we komend jaar helemaal opgefrist het 90 jarig bestaan kunnen vieren.

In het nieuwe pand is ruimte voor palletopslag, maar ook voor bundels en andere buitenmaatse goederen.

Bij interesse voor op- of overslag kunt u altijd contact met ons opnemen.

Vanaf nu bij ons verkrijgbaar: Dit prachtige model in de schaal 1:50 van onze XF95. Voor de speciale prijs van € 135,-. Alleen af te halen op ons bedrijf.

De echte auto is sinds 2006 in ons bezit en vorig jaar geheel gerestaureerd. Na een werkzaam leven waarin de XF zo’n 1.240.000 onder zijn wielen door heeft laten rollen, is de DAF toegevoegd aan onze museumcollectie.

En daar is nu een zeer gedetailleerd miniatuur van gemaakt dat een pronkstuk is in ieders vitrinekast.

DAF XD, de nieuwe generatie distributietrucks.

Per 4 september 2023 gaan bij ons 2 nieuwe DAF XD410 highsleeper trekkers rijden.

Met hun hoge slaapcabine, lage XDcabine en volledige spoilerset gaan ze met 2 assige gestuurde cityopleggers rijden. We hebben de optielijst wederom uitgebreid. Vanaf nu komen alle nieuwe auto’s met flitsers in de grille, het meest uitgebreide audiosysteem en de dashboarduitvoering in aluminium en houtlook.

Daarnaast zijn ze voorzien met luxe stoelen, lederen stuurwiel en volledige camera uitrusting.

In onze kenmerkende huisstijl zijn ze een lust voor het oog.

Medio januari 2022 worden 2 nieuwe DAF CF410 Spacecabs afgeleverd. De voertuigen staan inmiddels bij de spuiterij. We konden deze auto’s overnemen uit een geannuleerde order en zijn blij dat we hierdoor snel kunnen rijden en ook met deze voertuigen de milieuzones in mogen.

Om overal de milieuzones in te mogen, hebben we afscheid genomen van onze laatste euro5 bakwagen en deze vervangen door een multifunctionele, jong gebruikte euro6 bakwagen.

Bijzonder aan deze bakwagen is dat hij voorzien is van een laadbak die aan de rechterzijde gesloten is, en aan de linkerzijde voorzien is van een schuifzeil. Hierdoor kunnen grote, lange goederen toch geladen worden. Daarnaast is de bakwagen met zijn 8 meter laadlengte en ruim 10.000kg laadvermogen net wat groter en sterker dan de reguliere bakwagens.

Zo kunnen we onze klanten nog beter bedienen.

Vanaf 1 januari 2022 zijn eisen omtrent de milieuzones in Nederland aangescherpt. Om hierop te anticiperen worden in het laatste kwartaal van 2021 de euro5 bakwagens vervangen door 4 nieuwe DAF LF euro5 bakwagens. De bakken zijn taylormade opgebouwd door Van Wees Carrosserieën uit Wijchen en voorzien van diverse innovatieve oplossingen. De cabine is gespoten in de huisstijl van Van Bakel en ziet er fenomenaal uit! Markant detail: de zwarte stalen stootlijst onder de bumper ter beperking van schades. Verder is de LF voorzien van een lage ruit in het bijrijdersportier en een voorzicht-, zijzicht- en achterzichtcamera ten behoeve van extra zicht en veiligheid rondom het voertuig.

Trots zijn we om te vermelden dat wij als een van de eersten in de regio, en zelfs in Nederland, een nieuwe DAF XF NGD hebben aangeschaft. Deze zal medio januari geproduceerd worden, afhankelijk van het tekort aan halfgeleiders in de auto-industrie. Vol verwachting klopt ons hart.

Sinds maart 2021 is een pilot gestart met de Smart Driver Coaching App. Deze slimme app op de smartphone informeert de chauffeur over zijn rijstijl. De app staat in het teken van de duurzame inzetbaarheid van de chauffeur. Zo kan hij direct zien dat een haastige rijstijl een negatieve invloed heeft. Het doel is om de werkstress zoveel mogelijk te beperken. Naast deze analyze kunnen ook schademeldingen, verlofdagen en onkosten op deze app vermeld worden.

We gaan het tweede kwartaal goed van start met onze nieuwe DAF XF NGD.

Vol trots presenteren wij deze spectaculaire nieuwkomer. De hypermoderne DAF is bomvol uitgerust met onder andere DAF Digital vision system met mirrorcams, DAF Cornerview, Adaptive Cruisecontrol, uitgebreid multimediasysteem, ledkoplampen, premium Argenta dashboard en het aeropakket.

Uitgevoerd in onze bekende vernieuwde huisstijl is dit gewoon een superdikke truck en een plaatje om te zien.

We zijn weer een stapje verder op weg naar een duurzame wereld. Vanaf heden rijden onze vrachtauto’s op HVO20 in plaats van minerale diesel met biocomponent.

HVO20 is een duurzame diesel die wordt gemaakt uit plantaardig afval. Dit is een tweede generatie biobrandstof die niet concurreert met voedsel en de productie van voedselgewassen.

Het is een schoner en dunner product dan normale diesel. Met een HVO20 kan direct een CO2 reductie van 20% behaald worden van tank-to-wheel. Daarnaast is er een besparing op fijnstof en uitstoot van stikstof, afhankelijk van het type motor.

Klik op het plaatje om deze te vergroten.