Van Bakel Transport

Historie

01

1934

Het Begin

In 1934 is het transportbedrijf ‘Gebroeders van Bakel expediteur’ opgericht. Het bedrijf startte met agrarisch vervoer. Zo werd er vee naar de Bossche Markt gebracht. Ook werd veevoer voor de Boerenbond gereden. Voor dit werk schafte Van Bakel een nieuwe Fargo aan. Na de oorlogsjaren werd het bedrijf voortgezet met een dumptruck die door de overheid toegewezen werd. In die tijd kwam het steeds vaker voor dat er zand en grind gereden werd. Daarvoor werd een tweede auto aangeschaft.

02

1963

De tweede generatie

De jaren vijftig en zestig stonden in het teken van het zand en grind transport en het veevervoer. Door het plotseling overlijden van de oprichter van het bedrijf , kwam in 1963 op 23 jarige leeftijd Martin van Bakel aan het roer te staan van het transportbedrijf. In die jaren werd er met 2 vrachtauto’s gereden, een GMC kipper en een Bedford met veebak.

03

1977

Het zand uit

Na nog een tiental jaren ‘in het zand’ te hebben gezeten werd in 1977 de knoop doorgehakt om stukgoed te gaan rijden voor Van Gend en Loos. Het wagenpark begon langzaam maar zeker te groeien. Vanaf 1979 wordt voor Aluminium Verkoop Zuid BV in Best gereden. In het midden van de jaren 80 werden 5 auto’s ingezet voor Rouppe Badkamers en Sanitair in Den Bosch. In 1985 bestond het wagenpark uit 7 bakwagens en een jaar later werden de eerste twee vrachtauto’s voor geconditioneerd transport aangeschaft.

04

1989

Verhuizing naar Oss

De locatie in Heesch werd zo langzamerhand te klein. In Oss werd in 1989 een perfecte locatie gevonden, compleet met bedrijfswoning en faciliteiten om het bedrijf verder te laten groeien. Intussen werden ook de auto’s steeds groter. De eerste combi’s en opleggers werden aangeschaft. In 1994 kwam Arian van Bakel, de derde generatie, het bedrijf versterken. Eerst als chauffeur en vanaf 1997 op kantoor. Uiteindelijk is in 2002 de zaak in handen van Arian gekomen. In dat jaar is ook de vierde generatie op de wereld gekomen.

05

2017

Groei

In de periode tussen 1997 en 2017 is het bedrijf langzaam maar zeker gegroeid naar zo’n 20 eenheden. Hoofdzakelijk door groei bij de bestaande klanten, maar ook door het aantrekken van nieuwe opdrachtgevers. Op 1 oktober 2017 is het wagenpark met 6 auto’s uitgebreid doordat De Haas Transport uit Geffen geïntegreerd werd. Het wagenpark en klantenbestand van De Haas paste naadloos in de bedrijfsvoering.

06

2020

Diversiteit van voertuigen door de jaren heen

Voor uiteenlopende opdrachtgevers hebben we in de loop der jaren een zeer divers wagenpark gehad. Van een kleine bestelwagen via een veewagen, kipper, tapijtcombi, meubelauto, koelvrieswagens tot aan een zware combinatie met walkingfloor voor het vervoer van potgrond en aanverwante producten. Ook hebben we een unieke Scania P94-230 Topline bakwagen gehad.