Van Bakel Transport

Bedrijfsprofiel

Over ons

Gespecialiseerd in dedicated transport

Wij zijn de familie van Bakel, sinds 1934 actief in het transport. Sinds 2002 staat de derde generatie aan het roer van de onderneming. Samen met onze 30 medewerkers verzorgen wij het transport voor onze vaste klanten, hoofdzakelijk in Nederland en België.

Wij zijn gevestigd aan de Tubantenweg in Oss, aan de zuidoostzijde van Oss op industrieterrein Danenhoef. Vlak aan de nieuwe N329 en ideaal bereikbaar vanaf de snelwegen A50-A59. Het bedrijf beschikt over een eigen terrein waar de vrachtauto's gestald kunnen worden. Er is een loods aanwezig, alsmede een wasplaats en een eigen dieseltankinstallatie.

Het transportbedrijf heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het uitvoeren van dedicated transport door middel van vrachtauto's met chauffeur, die door onze klanten voor diverse vervoerstaken worden ingezet. Veelal worden de vrachtauto's door de opdrachtgevers voor langere termijn ingehuurd. Deze auto's zijn klantspecifiek uitgerust. Incidenteel wordt ook een vrachtauto per rit verhuurd, al dan niet met oplegger.

De meest uiteenlopende goederen worden voor de klanten vervoerd. Zo zijn er trekker-opleggercombinaties met schuifzeil/dak of gesloten opbouw, motorwagens met gesloten opbouw en trekker-opleggercombinaties voorzien van speciale opbouw en meeneemheftruck voor de distributie van aluminium profielen voor de zonweringsindustrie en carrosseriebouw. Voor extra inzet staat een trekker met schuifzeilentrailer en laadklep paraat.

Als onderneming die zijn wortels in de regionale samenleving heeft, beseffen wij ons goed dat wij een voorbeeldfunctie hebben richting de maatschappij. Op allerlei manieren ondersteunen wij lokale initiatieven waarbij de nadruk ligt op het bevorderen van de gemeenschapszin. Als voorbeeld leveren we een bijdrage aan de plaatselijke sint intocht en diverse carnavalsactiviteiten.

Het wagenpark bestaat uit jong, goed onderhouden materieel wat voldoet aan de strengste milieu-eisen. We kiezen voor de voertuigen die het meest spaarzaam met brandstof omgaan en begeleiden de medewerkers intensief om de grootst mogelijke besparing te verwezenlijken, om zo de CO2 uitstoot tot een minimum te beperken. In de vergevorderde plannen voor de nieuwbouw is rekening gehouden met energieneutrale huisvesting. Dit wordt mogelijk gemaakt door gebruik te maken van zonnepanelen en grijs water. Het regenwater wordt opgevangen en opgeslagen om gebruikt te worden om de vrachtauto’s te wassen en voor de sanitaire voorzieningen.

Sinds 2018 zijn we aangesloten bij het Logistiek Platform Oss. In dit platform zijn de toonaangevende logistiek dienstverleners, verladers en vervoerders uit de regio Oss vertegenwoordigd. Doelstelling is door krachtenbundeling en kennisdeling Oss als logistieke hotspot verder te ontwikkelen en uit te dragen.

Wij verzorgen voor een aantal vaste klanten van Bakel & Zn. hun logistiek, waaronder tijdelijke opslag en overslag.

02

Van Bakel in cijfers

Al decennia lang rijden
de van Bakel auto's over Nederlandse wegen

0

+

Trekkers
0

+

Bakwagens
0

+

Meeneemheftrucks
0

+

Jaar ervaring